Biondo Bike Kerékpártesztek

Blogunkon kerékpárok, kerékpáros alkatrészek és ruhák tesztjeiről, versenyeredményekről, edzésmódszerekről és sok minden másról lehet olvasni. Célunk, hogy részletesen, mélyrehatóan mutassunk be a versenyszerű kerékpározás világát, profi és amatőr szintű kerékpárokat, illetve tartozékokat egyaránt. A Biondo Bike, mint a Wilier, a Pinarello, a Biondo és az MBM hivatalos magyarországi partnere, 15 éve képviseli hazánkban a magyar és az olasz kerékpáros kultúrát, s látja el ezen patinás cégek hivatalos márkaképviseletét. Blogunk interaktív, minden kérdésre készséggel válaszolunk. Jó böngészést kívánunk! biondobike.hu

Friss topikok

Címkék

Végre itt a nyár, lehet tekerni! De milyen kerékpárt válasszak?

2014.05.07. 19:26 Biondo Bike Tesztblog

- teszi fel a kérdést sok mozogni vágyó. S milyen igaz, hiszen nagyon nem mindegy milyen kerékpárt választunk. A kerékpárválasztásnak szerintünk nagyon is konkrét szabályai vannak, amely szabályokat tanácsos betartani a mindenkori kerékpárvásárlás alkalmával. Mi alapvetően három szempontot szoktunk figyelembe venni ilyen esetben.

 

1, Felhasználási terület:

 

Ez a legfontosabb paraméter talán. Ki ne látott volna már downhill mountain bike-okkal a belvárosban közlekedő fiatalokat, vagy országúti kerékpárokkal a városi forgatagban botladozó embereket? Legyünk őszinték, mindannyian láttunk már ilyet. A jó típusválasztás nem csak azért lényeges, mert az általunk preferált felhasználási területre nem feltétlenül jó bármilyen kerékpár, hanem sok esetben az ár miatt sem. Az emberek többségének, akik szinte csak a városban közlekednek, például tökéletesen megfelel egy jó, könnyű vázas városi váltós kerékpár, egy fixie, vagy ha netán néha akad egy kis hétvégi göröngy, akkor egy minőségi trekking kerékpár.

 

2, Mennyit használnád?

 

A felhasználási terület után ez is egy nagyon fontos szempont – szintén az ár/minőség kombó miatt. Ha az ember napi 10 kilométert használja a kerékpárját a városban, amit aztán a munkahely közelében lelakatol valahol, nem érdemes sok százezres csodákat választani. Amennyiben viszont keményebb hobbi, vagy akár versenyszinten tekersz, ebben az esetben nem csak, hogy ajánlott, de kötelező is adott felhasználási területen belül egy komolyabb gépet vásárolni! Most már lehet számtalan felhasználási területen belül kiváló alumínium vázas és karbonvázas kétkerekűek között keresgélni.

 

3, Mennyi pénzt szánsz rá?

 

Hát, igen, a piszkos anyagiak. Akarhatsz te bármilyen karboncsodát, ha nem engedheted meg magadnak. Ilyenkor a három kérdéshalmaz metszetéhez legközelebb álló megoldást javasoljuk. 

 

Kis segítség a választáshoz:

Kerékpárfajták nagy vonalban:

 

-          Országúti kerékpár (országúti kerékpározáshoz)

-          26er MTB (belépő szintű hobby vegyes mountain bike-ozáshoz)

-          27,5er MTB (XCO, XCE)

-          29er MTB (XCO/XCM)

-          Túra, trekking kerékpár (hétvégi túra, mindennapi használatra)

-          Női kosaras városi kerékpár (városi kerékpározáshoz)

-          Fixie (belvárosi menőzés)

-          Férfi trendy (mindenre, ami nem verseny)    

 

 

Szólj hozzá!

Wilier Cento1 Air aerodinamikus országúti kerékpárteszt

2014.03.31. 19:19 Biondo Bike Tesztblog

Cento1AIR_red_fluo_lato.jpg

Az országúti kerékpáros trendek újabb és újabb érdekes megoldásokkal rukkolnak elő évről évre. A globális kapitalizmus és a fogyasztói társadalom igényei következtében ma már egyetlen komoly, magára valamit is adó cég sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy az éppen aktuális trendeket valamilyen módon meg ne lovagolja, vagy éppen ne gondolja tovább az adott ötletet. Ezt lehet jónak, vagy éppen borzalmasnak tartani, de tény, hogy így van. Az egyik ilyen a közelmúltban kitalált koncepció az országúti kerékpárok terén az aerodinamikus/időfutamos megoldások adaptálása az országúti mezőnygépek világába, amelynek egy kiváló példája/reprezentánsa a Wilier Canto1 Air.

Szólj hozzá!

Wilier 401XB 650B mountain bike tartósteszt

2014.03.20. 21:12 Biondo Bike Tesztblog

401XB_green.jpg

Mikor 2013 nyarán először megláttam ezt a kis zöld kerékpárt, az jutott eszembe, hogy vajon, hogyan lehet valami ennyire gyönyörű?

Ezek után sokáig álltam felette, nézegettem, simogattam – s végül eldöntöttem, hogy nekem bizony lesz egyszer egy ilyen kerékpárom. A szót tett követte, és néhány hónapon belül magam is egy Wilier 401XB boldog tulajdonosa lehettem… A kerékpárt azóta használom, most pedig igyekszem leírni az azóta eltelt időben megélt tapasztalataimat.

4 komment

süti beállítások módosítása